Koen van Langen, de nieuwe wijkagent.

 

Sinds zaterdag 24 april ben ik in functie als wijkagent voor Boeimeer, Ruitersbos, Effen en de Rith. Mijn gebied valt onder het politieteam Weerijs, waarvan het bureau in Etten-Leur gevestigd is.

Het is voor mij als wijkagent belangrijk is om te weten wat er aan de hand is in de wijk en dat ik daarom hoop dat de wijkbewoners hun problemen willen melden. Dat kan op verschillende manieren.

Telefonisch kan dat via 0900-8844, je krijgt dan het Regionale Service Centrum (RSC) van de politie aan de lijn. Zij horen je melding aan en geven deze door aan de wijkagent als dat nodig is. Voor noodsituaties moet je natuurlijk gewoon 112 bellen. Zijn het meldingen zoals bijvoorbeeld geluid en/of jeugdoverlast dan is de gemeente Breda aan zet, dus graag ook eerst daar melden.

Daarnaast is er de website www.politie.nl. Ga daar naar het tabblad “Mijn buurt”, waar je je postcode kunt invullen, waarna je bij de wijkagenten uitkomt en dus ook bij onze wijkagent. Communiceren met hem kan daar via Facebook, Instagram en de mail. Wil je je melding anoniem doen omdat je niet wilt dat de “boeven” erachter komen dat jij de melding gedaan hebt, dan kan dat via www.meldmisdaadanoniem.nl.

 

Inbraken

Op de site politie.nl kun je bij het onderdeel “Misdaad in Kaart” zien of en waar er de afgelopen drie maanden in je eigen omgeving is ingebroken. Op de Instagram-account  wijkagenten_breda_zuid_west krijg je een goed beeld van de vele en drukke bezigheden van de wijkagenten in ons gedeelte van Breda.

 

Ik wil nog even het verschil aangeven tussen taken van de politie en die van de boa’s. Een boa (buitengewoon opsporingsambtenaar) is in dienst van de gemeente en zorgt voor de handhaving van de regels ten aanzien van orde en veiligheid; denk aan parkeren en overlast. De politie is er voor strafrechtelijke zaken. Een melding doen bij de gemeente gaat telefonisch via 14 076. Bij overlast van jongeren kunnen ook jongerenwerkers worden ingezet.